Hongkongi protestijuhid tunnistasid end kohtus süüdi, ent lubasid võidelda (1)

Copy
Ajakirjanikud lindi taga
Ajakirjanikud lindi taga Foto: May James/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Hongkongi tuntud demokraatiameelne teisitimõtleja Joshua Wong ja veel kaks juhtivat dissidenti tunnistasid end esmaspäeval kohtu avaistungil süüdi, kuid rõhutasid, et nad jätkavad võitlust oma vabaduse eest.

«Me jätkame võitlust oma vabaduse eest – ja praegu ei ole meil aeg Pekingi ees põlvi nõtkutada ja alistuda,» ütles Wong ajakirjanikele.

24-aastase Wongi üle mõistetakse koos veel kahe tuntud dissidendi, Ivan Lami ja Agnes Chowga kohut seoses mullusuviste protestidega linna politsei peakorteri ees. 

Wong tunnistas oma süüd ebaseadusliku kogunemise organiseermises ja protestile õhutamises, Lam protestile õhutamises ning Chow protestile õhutamises ja sellega ühinemises.

Kõik kolm jäävad vahi alla kuni kohtuotsuse langetamiseni 2. detsembril. Neid võib oodata maksimaalselt kolmeaastane vangistus.

Hongkongi raputasid mullu seitse järjestikust kuud ulatuslikke ja sageli vägivaldseiks muutunud proteste, mis tõid tänavaile miljoneid inimesi. 

Peking ja kohalikud võimud on keeldunud nõudmistest korraldada vabad valimised ja on asunud üha jõulisemalt demokraatiapooldajaid represseerima. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles