Igor Taro Valgevene kroonika 23.11 (2)

Igor Taro
Copy
Valgevene on uut lehte pööramas.
Valgevene on uut lehte pööramas. Foto: Heleri Kuris

Ilmselt on see Valgevene repressiivorganites uus tase – KGB paigutas eeluurimisvanglasse ajakirjaniku Katerina Borisevitši, süüdistades naist selles, et ta avalikustas delikaatseid isikuandmeid Roman Bondarenko kohta, kes hukkus hiljuti oma koduhoovis väidetavalt president Aljaksandr Lukašenka lähikonda kuuluvate sporditegelaste käe läbi.

Sellega olevat ajakirjanik aidanud kaasa «raskete tagajärgede» tekkimisele, mis on repressiivorganite meelest seotud võimu maine ja ühiskondliku stabiilsuse kahjustamisega.

Meenutame paari sõnaga juhtunud asjaolusid. Noor kunstiõpetaja Roman Bondarenko läks oma kortermaja hoovi uurima, miks maskides mehed askeldavad seal inimeste üles pandud puna-valgete dekoratsioonide kallal ja neid eemaldavad. Ta löödi pikali ja lohistati bussi. Mees kaotas teadvuse ja langes koomasse.

Poolteist tundi pärast kinnipidamist jõudis Bondarenko haiglasse, kus arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Lukašenka teatas kohe, et hukkunu oli «purjus ja traumeeritud». Meditsiiniandmed rääkisid teist keelt. Üks haigla arstidest näitas ajakirjanikule ekspertiisi tulemusi, kus oli kirjas, et Bondarenko veres polnud piiskagi alkoholi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles