Austria lubab alustada koroonaviiruse vastu vaktsineerimist jaanuaris

Copy
Vaktsiin. Pilt on illustartiivne.
Vaktsiin. Pilt on illustartiivne. Foto: Pavlo Gonchar/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Austria plaanib alustada oma COVID-19 vaktsineerimise kampaaniaga jaanuaris, teatas teisipäeval riigi tervishoiuminister.

Esimesena vaktsineeritakse riskirühmade vanemaealised ning tervishoiutöötajad.

Clemens Martin Auer, Austria tervishoiuministeeriumi pandeemia koordinaator ütles, et riik saab Euroopa Liidu kaudu üle 16 miljoni doosi vaktsiine. EL on allkirjastanud kuus vaktsiinide hankelepingut.

«Suure tõenäosusega võime jaanuaris alustada,» ütles tervishoiuminister Rudolf Anschober.

«Meie eesmärgiks on vaktsineerida vähemalt 50 protsenti rahvastikust,» teatas ta pressikonverentsil, lisades, et kampaania läheb maksma umbes 200 miljonit eurot. 

Auer, kes on ühtlasi  EL-i vaktsiinide ostmise juhtkomitee asepresident, lausus samal pressikonverentsil: «Alustame loomulikult vanematest inimestest, üle 65-aastastest, eriti hooldekodude elanikest ja ka nende töötajatest.»

«Teine sihtrühm on tervishoiusüsteemi töötajad ... ja riskirühmad.»

Niisiis võib kampaania hõlmata kogu 8,8-miljonist elanikkonda, arvestades, et praegu arendusjärgus olevad vaktsiinid vajavad ilmselt rohkem kui ühte doosi.

Mitteprioriteetsetele rühmadele on vaktsiinid saadaval aprilli algusest, lisas ministeerium

Austrias on praegu teistkordsed koroonaviiruse liikumispiirangud ning detsembri algul alustatakse laiapõhjalise testimisega.

Teistkordsed liikumispiirangud on toonud kaasa väikse languse uute nakkusjuhtumite osas, ütles Anschober.

Teisipäeval andsid Austrias 4377 inimest positiivse koroonaproovi, mis on veidi vähem võrreldes seitsme päeva taguse 5984 nakatunuga. Toonased nakatumisnäitajad olid Austrial ühed maailma kõrgeimad elanike suhtarvu kohta.

Viiruse tagajärjel suri viimase ööpäeva jooksul 118 inimest.

Novembri algul kehtestatud piirangute alusel suleti hotellid, baarid, spordisaalid ja meelelahutusasutused ja kõik kultuuriasutused, kuid uusi nakatunuid lisandus jätkuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles