Läti päästeamet peab maksma tuletõrješõu ohvrile 50 000 latti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja korvtõstukist põlengut kustutamas.
Tuletõrjuja korvtõstukist põlengut kustutamas. Foto: Corbis / Scanpix

Riia ringkonnakohus otsustas täna, et Läti päästeamet peab maksma 50 000 latti (ligi 1,1 miljonit Eesti krooni) hüvitist mehele, kes kümmekond aastat tagasi kukkus Talsi linna päevade ajal alla tuletõrjetõstuki korvist. Õnnetuses hukkus 9 last.

Kohus määras Ivo Abolnieksile 25 000 latti (ligi 557 000 Eesti krooni) õnnetuses saadud vigastuste eest ja sama suur summa on moraalseks hüvitiseks, teatab Leta. Kohus lükkas tagasi mehe hagi siseministri, toona tõstukit juhtinud mehe ja tolleaegse päästeteenistuse juhi vastu.

Kokku nõudis mees 400 503 latti (8,9 miljonit Eesti krooni) kahjutasu. Kohtuotsust võib 20 päeva jooksul riigikohtusse edasi kaevata.

Üheksa last hukkus

1997. aasta 28. juunil kukkuks üheksa last surnuks ülekoormatud tuletõrjetõstuki korvist, mis murdus Talsi linna päevade ajal.

Kumbki kraanajuhtidest ei kontrollinud kui palju inimesi ronis tõstuki korvi. Selle tulemusena ületati tõstuki kandevõime märgatavalt ja korv murdus olles 19 meetri kõrgusel.

Korvis oli viis korda rohkem rahvast

Kasutuseeskirjade kohaselt tohtis korvis samaaegselt viibida kuni neli täiskasvanut, kuid õnnetuse hetkel oli seal 22 inimest, kellest enamik olid lapsed. Riia ringkonnakohus on juba saanud mitmeid hagisid, kus esitatud kahjunõue ulatub mitmetesse miljonitesse.

Paljud neist on juba läbi vaadatud ning on langetatud otsus hüvitiste maksmise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles