Kanaari saarte lähistelt leiti ööpäevaga üheksa migrandi surnukeha

Copy
Päästeteenistus toob merest surnukeha välja.
Päästeteenistus toob merest surnukeha välja. Foto: EPA/Scanpix

Kanaari saarte ümbrusest leiti ööpäevaga üheksa migrandi surnukeha, teatasid eile päästeteenistused.

Seoses kasvava põgeniketulvaga on Hispaania rajamas neile Aafrika looderannikul asuvatele saartele ajutisi laagreid kuni 7000 inimesele. Käimas on ka diplomaatiline surve mitmele Aafrika riigile, et mõjutada neid põgenikelaine peatamisele kaasa aitama.

Enamik viimastest ohvritest saabusid teisipäeva õhtul, kui nende kipakas paat enam kui 30 põgenikuga pardal Lanzarote saare põhjatipus ümber läks.

Päästjad teatasid algul neljast hukkunust, kuid hiljem kolmapäeval leiti veel neli surnut.

Lanzarote päästeameti juhi Enrique Espinosa sõnul pääses 28 inimest eluga. Paat oli asunud teele 420 kilomeetri kaugusel asuvast Maroko Agadiri sadamast ja olnud teel kolm päeva.

Üheksas surnukeha toodi välja ööl vastu kolmapäeva Gran Canaria saarest lõunas, kui rannikuvalve tuli appi 52 inimest vedanud alusele. 

Hispaaniale kuuluvale saarestikule on tänavu jõudnud üle 18 000 põgeniku ja migrandi Aafrikast, kaks kolmandikku neist viimastel kuudel.

Kohalike võimude hinnangul on hukkunud 5000 inimest. 

Praegune põgeniketulv meenutab 2006. aasta kriisi, mil Kanaaridele jõudis 30 000 migranti, sundides Hispaaniat käivitama patrulle ja allkirjastama repatrieerimisleppeid. 

Marokost ja teistest vaestest või vägivallast haaratud Sahara-tagustest riikidest pärit migrandid näevad Kanaari saari väravana Hispaaniasse ja kogu Euroopa Liitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles