Taani kaalub naaritsakorjuste üleskaevamist ja põletamist

Copy
Hukatud naaritsad.
Hukatud naaritsad. Foto: RITZAU SCANPIX/via REUTERS

Taani kaalub nüüd miljonite tapetud ja maha maetud naaritsate põletamist, teatas reedel valitsus.

Novembri alguses teatas maailma suurima naaritsate karusnaha tootja Taani peaminister Mette Frederiksen, et riigis tapetakse 15-17 miljonit minki. Pärast naaritsate gaasitamise algust leidis kohus, et valitsuse korraldus polnud seaduslik, mille tagajärjel astus tagasi Taani põllumajandusminister. 

Nüüd kardetakse, et karkassid eraldavad lagunemisel maapinda ülemääraselt fosfori ja lämmastikku.

Taani uus põllumajandusminister Rasmus Prehn väljendas reedel toetust ideele kaevata naaritsate korjusedv üles ja panna need põlema. Selline samm vajaks ka Taani keskkonnaagentuuri heakskiitu. 

«Vajadus saada minkidest lahti ja need põletada on mul olnud alates esimesest päevast, kui ma sellest kuulsin,» ütles ta intervjuus telekanalile TV2. Taani parlament on väljendanud sellele ideele samuti toetust. 

Varem sel nädalal teatas Kesk-Jüütimaa piirkonnas asuv Holstebro, et lagunemisel eraldunud gaasid on hakanud korjuseid maapinnale tõstma. 

Taani peaminister vabandas neljapäeval naaritsafarmide üle tekkinud olukorra pärast. Naaritsate tapmine viidi läbi hirmus, et neis tuvastatud muteerunud koroonaviirus võib muuta vaktsiinid vähem efektiivseks. 

Eelmisel nädalal teatas Taani valitsus, et võimalik oht inimestele mõeldud vaktsiinidele, on muteerunud viiruse juhtumite puudumisel väga tõenäoliselt kadunud.

Viimastel andmetel tapeti Taanis enam kui kümme miljonit naaritsat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles