Argentinas avaldasid tuhanded meelt abordi seadustamise vastu

Copy
Meeleavaldus Argentinas.
Meeleavaldus Argentinas. Foto: IVAN PISARENKO/AFP

Argentinas kogunesid laupäeval tuhanded abordivastased meeleavaldajad, et väljendada vastuseisu valitsuse eelnõule abort seadustada. 

Suurim meeleavaldajate grupp kogunes Buenos Aireses kongressi ees, kus järgmisel nädalal hakatakse arutama seadust küsimuses, mis on sügavalt lõhestanud traditsiooniliselt katoliikliku Ladina-Ameerika riigi. 

Meeleavaldajad tulid välja loosungitega «Päästke mõlemad elud!» ja «Marss sündimata (inimese) eest». 

Argentina Evangeelsete Kirikute Kristliku Liidu ehk Aciera tegevdirektor Jorge Gómez nimetas meeleavaldust spontaanseks. Argentina naiste valikuõiguse toetajad kutsusid samuti inimesi tänavatele tulema. Riigi abordiõiguse organisatsioon ärgitas toetajaid lehvitama naiste õiguste sümboli rohelise rätiga. 

Kirikute liidu juht peab seaduse arutamist sobimatuks ajal, mil riigis pole kadunud koroonaviiruse epideemia ja Argentina ühiskond pole lahendanud süsteemseid probleeme nagu vaesus. 

Tegemist on üheksanda korraga, kui katoliiklastest enamusega Argentinas, mis on paavst Franciscuse sünniriik, esitatakse parlamendile abordi seadustamise eelnõu. 

Viimane kord tehti seda 2018. aastal, kui see sai esindajatekojas heakskiidu, kuid lükati tagasi ülemkojas ehk senatis. 

See on esimest korda, kui sellist eelnõud arutatakse valitsuse poolse algatuse raames. Eelnõu esitamise ettepaneku tegi president Alberto Fernández.

Uus seadus garanteeriks, et kõigil naistel on ligipääs täiemahulisele tervishoiule, ütles president. 

Argentinas on 1920. aastal vastuvõetud seaduse alusel abordid lubatud vaid vägistamise korral või ema tervise päästmiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles