Trumpi väimees sõidab Saudi Araabiasse ja Katari

Copy
Jared Kushner.
Jared Kushner. Foto: Reuters/ScanPix

USA presidendi Donald Trumpi väimees sõidab sel nädalal kohtuma Saudi Araabia kroonprintsi Mohamed bin Salmani ja Katari emiiri Tamim bin Hamad al-Thaniga, teatas eile Ühendriikide meediale viidates uudistekanal Al-Jazeera. 

Kushneri reisil on teadaolevalt mitu põhjust. Üks neist on Al-Jazeera andmeil seotud probleemidega Saudi Araabia ja USA liitlase Katari suhetes. Lisaks on piirkonnas pingeid kasvatanud Iraani tuumateadlase Mohsen Fakhrizadeh' tapmine.

Kolmas suur teema on Iisraeli lähenemine mitmete Araabia riikidega, milles Ühendriikidel ja Kushneril on olnud märkimisväärne roll. 

Samas kirjutas ajaleht Wall Street Journal laupäeval, et Saudi Araabia ei kiirusta USA presidendivalimiste tulemuse tõttu suhteid Iisraeliga normaliseerima.

Pärast Joe Bideni võitu USA presidendivalimistel keeldus kroonprints ajalehe andmeil võimalikust kokkuleppest juudiriigiga. «Saudi Araabia printsi nõunikud teatasid, et ta tahab luua suhted valitud presidendi Joe Bideni administratsiooniga ega soovi seetõttu seda sammu praegu astuda,» märkis WSJ. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles