Putin käskis alustada järgmisest nädalast Venemaal massvaktsineerimist

Copy
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: TASS/Scanpix

Koroonaviiruse vaktsiini tootmine annab võimaluse alustada Venemaa elanikkonna massvaktsineerimist juba järgmisel nädalal, ütles president Vladimir Putin täna kaitseministeeriumi videokonverentsil.

Ta märkis, et lähiajal toodetakse kaks miljonit annust vaktsiini Sputnik V, mis võimaldab alustada elanikkonna, eelkõige õpetajate ja arstide laialdast vaktsineerimist.

«Kui arvate, et oleme jõudnud selle sammuni, siis paluksin teid reageerida sellele nii, et tuleva nädala lõpus alustaksite suurvaktsineerimisega,» ütles Putin asepeaminister Tatjana Golikovale. 

Too märkis omakorda, et võimalusi on juba hinnatud ja praegu tehakse kokkuvõtteid. 

«Meil on võimalus alustada suurvaktsineerimist juba detsembris. Praegu hindame elanikkonna esimesi rühmi, kaht neist te mainisite – arste ja õpetajaid,» ütles ta. Asepeaministri sõnul kaalutakse ka laiemat valikut. 

«Tahan veel kord rõhutada, et see toimub vabatahtlikkuse alusel. Inimesi vaktsineeritakse tasuta,» ütles Golikova.

«Sel nädalal, loodan, olen lihtsalt kindel, lõpetame kõik ettevalmistustööd, et kanda teile ette: alustame järgmisel nädalal laialdast vaktsineerimist,» ütles asepeaminister.

Venemaal valmistatakse praegu massiliseks levitamiseks kaht koroonaviiruse vaktsiini, Gamaleja-nimelises keskuses loodud Sputnik V ja laboris Vektor loodud vaktsiin EpiVakKorona. Veel üht, Tšumakovi-nimelises keskuses loodut valmistatakse ette 3. järgu katsetusteks.

Tervishoiuministeeriumi sõnul on massvaktsineerimine kavas jaanuaris-veebruaris, ohurühmade vahtsineerimine aga juba detsembris. 

Venemaal tuvastati viimase ööpäevaga 25 345 uut koroonaviirusse nakatumist, Covid-19 tõttu suri rekordilised 589 inimest, teatas kolmapäeval kriisistaap.

Kokku on Venemaal koroonaviirusega nakatunuid tuvastatud 2 347 401, pandeemia on nõudnud 41 053 inimese elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles