Mihkelson: Nord Stream kahandab ELi julgeolekut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanil on Nord Streami kavandatav torujuhe..
Plaanil on Nord Streami kavandatav torujuhe.. Foto: SCANPIX.

Nord Stream ei ole lahendus Euroopa Liidu energiajulgeoleku tugevdamisel ning gaasitarnete mitmekesistamisel, rõhutas riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Äsjase Venemaa ja Ukraina gaasitüli kontekstis on taas kõlanud mõtted, et Läänemere põhja kavandatav torujuhe Nord Stream võiks tulevikus suurendada Euroopa Liidu energiajulgeolekut ning välistaks probleemid «tülikate» transiitmaadega,» kirjutas Mihkelson oma ajaveebis.

«Nord Streami ehitamiseks on nendel päevadel oma toetust värskendanud nii Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kui ka sakslasest eurovolinik Günther Verheugen. Rääkimata siis ekskantsler Gerhard Schröderist. Paraku on nende rõhuasetus energiajulgeoleku ning varustuskindluse tugevdamisele siiski ennatlik ning ebatäpne,» kirjutas Mihkelson.

«Nord Stream suurendab hoopiski Saksamaa sõltuvust Venemaa toorainetarnetest. Ja nagu viimase aasta sündmused on näidanud, siis selline sõltuvus võib otsapidi segada ka Berliini välispoliitilist tegevusvabadust. Õnneks on sellest hakanud aru saama ka Saksamaa ajakirjandus, kuigi poliitilist pealiini see veel ei mõjuta,» leidis Mihkelson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles