Minister: Soomes pakutakse koroonavaktsiini kõigile soovijatele

Copy
Krista Kiuru
Krista Kiuru Foto: Antti Aimo-Koivisto via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix Baltics

Soomes pakutakse koroonavaktsiini kõigile soovijatele, kellel ei ole meditsiinilisi vastunäidustusi, ütles kolmapäeval pere- ja sotsiaalteenuste minister Krista Kiuru.

Kiuru ütles pärast koroonavaktsiini teemadele pühendatud valitsuse istungit, et vaktsineerimine on tasuta. Ta rõhutas samas, et tuleb olla valmis selleks, et vaktsiini ei pruugi üheaegselt kõigile soovijatele jätkuda.

Ministri sõnul on tähtis, et vaktsineerimist saaks alustada võimalikult kiiresti. Kõigepealt vaktsineeritakse koroonapatsiente ravivad tervishoiutöötajad ning vanuse või krooniliste haiguste tõttu riskirühmadesse kuuluvad inimesed.

Vastates küsimusele koroonavaktsiini piirkondlikest jaotamistest ütles Kiuru, et COVID-19 juhtumeid on tuvastatud kogu riigis, sestap tuleb vaktsineerimisega tegeleda samuti kogu riigis.

Ta märkis, et Soome valitsus ootab positiivseid uudiseid koroonavaktsiini kohta lähinädalatel ning valmistub tegutsemiseks kohe kui võimalik.

Kiuru ütles, et valitsus leppis kokku Soome ametlikus vaktsineerimisstrateegias ja sellele peab andma heakskiidu ka riiginõukogu. Ta lisas, et kolmapäeval arutati väga põhjalikult koroonavaktsiinide hankimist ja jaotamist.

Valitsus annab kolmapäevastest kõnelustest põhjalikuma ülevaate neljapäeval pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles