Meedia: Jaapan kavatseb keelata uute bensiiniautode müügi aastaks 2035

BNS
Copy
Liiklus
Liiklus Foto: Reuter/ScanPix

Jaapan kavatseb umbes 15 aasta jooksul keelata uute bensiiniautode müügi osana püüdest saavutada aastaks 2050 süsinikneutraalsus, kirjutas neljapäeval kohalik meedia. 

Juba praegu hoogsalt elektri- ja hübriidautosid propageeriv Jaapan võib uue poliitika teatavaks teha järgmisel nädalal, kirjutas allikaid nimetamata Mainichi Shimbun.

Peaminister Yoshihide Suga seadis oktoobris Jaapani süsinikneutraalsuse saavutamise tähtajaks aasta 2050. See paneb suuri ettevõtteid koostama plaane, kuidas vähendada oma süsihappegaasi heidet.

ÜRO ja aktivistid tervitasid algatust, kuid Jaapan sõltub endiselt suuresti fossiilsetest kütustest ja valitsus ei ole veel täpsustanud, kuidas ta selle sihi kavatseb saavutada. 

Riigi praegune eesmärk on suurendada hübriid- ja elektriautode osakaalu müügis 2030. aastaks 50-70 protsendini, samas kui see protsent mullu oli 40. 

Septembris teatas California plaanist, mille kohaselt oleks 2035. aastaks kõik osariigis müüdavad autod nullemissiooniga. 

Veelgi ambitsioonikama eesmärgi on seadnud Suurbritannia, mis kavatseb keelata kõigi bensiini- ja diiselautode müügi aastaks 2030. 

Jaapani majandus- ja kaubandusministeeriumi ametnikud ei ole meedia teateid veel kommenteerinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles