Californiasse ilmus uus müstiline monoliit, Saksamaalt kadus aga fallosesammas

Copy
Utah'st leitud ja peagi kadnud monoliit.
Utah'st leitud ja peagi kadnud monoliit. Foto: Utah Department of Public Safety / REUTERS / Scanpix

Kõigest paar nädalat pärast seda, kui Ameerika Ühendriikidest Utah’ osariigi kõrbest avastati mõistatuslik metallist monument, mis aga peagi kadus sama salapäraselt kui ilmus, on nüüd kerkinud sarnane metallsammas mäetipule California osariigis. Samas läks Baierimaa mägedest nädalavahetusel kummalisel kombel kaotsi suur puust fallos.

California ranniku keskosas asuva Atascadero väikelinna kohalik ajaleht teatas, et hõbedane sammas avastati Pine’i mäe tipust, kuhu kümned piirkonna matkajad suundusid seda vaatama ja sotsiaalmeediasse jäädvustama.

«Kolmetahuline obelisk näis olevat tehtud roostevabast terasest, oli kümme jalga kõrge ja 18 tolli lai (kolm meetrit kõrge ja 45 sentimeetrit lai). Objekt oli igast nurgast kokku keevitatud, küljepaneelid olid neetidega kinnitatud ilmselt selle sees asuva karkassi külge,» kirjeldas Atascadero News.

Atascadero monoliit pole esimene, millega püütakse Utah’st avastatud originaali jäljendada. Kui kumu kõrbes asuva metallsamba üle liikvele läks, leiti sarnane monoliit ka Rumeenia mägedest.

Lisaks leidis omamoodi sambaskandaal aset Saksamaal, kus Baierimaa mägedest läks ootamatult ja salapäraselt kaduma viimastel aastatel kuulsust kogunud puust fallose skulptuur. Seni ei ole teada, kes skulptuuri ära viis, nagu on selgusetu seegi, kes selle sinna mõne aasta eest püstitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles