Valimisametnikud: Trumpi ässitamise tõttu saab keegi veel surma (3)

Copy
Donald Trumpi toetajad avaldamas meelt Iowa osariigis Des Moines'is eelmisel nädalal.
Donald Trumpi toetajad avaldamas meelt Iowa osariigis Des Moines'is eelmisel nädalal. Foto: Jack Kurtz / ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA Georgia osariigi kõrgeim valimisametnik hoiatas eile, et ametist lahkuva presidendi Donald Trumpi valimispettuste süüdistused õhutavad valimisametnike vastu vaenu ja nende ähvardamist. 

Brad Raffensperger on sel nädalal juba teine Georgia osariigi vabariiklane, kes on kutsunud Trumpi üles oma sõnavõtte pehmendama. 

«Isegi pärast seda, kui see ametkond palus president Trumpi, et ta aitaks summutada vägivaldset retoorikat, mis sünnib tema korduvaist väidetest, nagu ta oleks võitnud osariikides, kus ta ilmselgelt kaotas, säutsus ta: «Paljastage ulatuslik valimispettus Georgias!»» lausus Raffensperger.

Üleeile võttis Trumpi vastu sõna Georgia hääletussüsteemi kasutuselevõtu eest vastutav Gabriel Sterling, kes kritiseeris silmnähtavalt vihasena seda, et Trump ei ole hukka mõistnud valimisametnike ähvardamist. 

Trump avaldas eile Facebookis 46-minutise video, milles ta taas väitis, et presidendivalimiste võit varastati temalt pettusega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles