Venemaa katsetas Süürias lahingrobotisüsteeme (1)

Copy
Vene lahingrobotisüsteem Platform-M. Foto on illustratiivne.
Vene lahingrobotisüsteem Platform-M. Foto on illustratiivne. Foto: TASS / Scanpix

Venemaa katsetas Süürias lahingrobotisüsteeme, ütles esmaspäeval riikliku relvakorporatsiooni Rostehh peadirektor Sergei Tšemezov.

«Kalašnikovi kontsern töötab aktiivselt selles valdkonnas. Nad toodavad lahingrobotikomplekse, mida juba kasutatakse Süürias. Mõned teised meie ettevõtted teevad samuti tööd selliste süsteemidega,» lausus Tšemezov, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Vene relvajõudude jaoks on välja töötatud mitu robotisüsteemi nagu Uran-6 demineerimisrobot ning lahingrobotid Uran-9, Nerehta, Soratnik, Platforma-M ja Argo.

Soratnikut, mida toodab Kalašnikov, võib kasutada tuletoetuseks, luureks, laskemoona ja kütuse veoks ning haavatute evakueerimiseks.

Robot kaalub kuni seitse tonni ja võib liikuda kuni 40 kilomeetrit tunnis. Seadeldis on kaugjuhitav 10 kilomeetri raadiuses.

Roboti lahingmoodul on suuteline kandma erinevat relvastust, seal hulgas 7,62- ja 12,7-millimeetrise kaliibriga kuulipildujat ning erineva kaliibriga granaadiheitjaid.

Vene kaitseministeerium on varem teatanud Uran-6 ja Uran-9 robotisüsteemide kasutamisest sõjategevuses Süürias.

Tšemezov ütles esmaspäeval, et Venemaa katsetas Süürias sõjategevuses ka Kalašnikovi ründedroone.

«Kalašnikovi droone kasutati sõjategevuses Süürias. Nad osutusid tõhusaks ning kaitseministeerium ostab neid heameelega. Ja mitte ainult luure-, vaid ka lahingudroone,» lausus Tšemezov.

Need on tõhusad droonid, kuigi nad ei ole väga võimsad, lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles