Hollandi nõmmelt leiti metallist monoliit (2)

Copy
Wighti saarel avastatud metalne monoliit.
Wighti saarel avastatud metalne monoliit. Foto: Reuters / Scanpix

Hollandi nõmmele ilmus salapärast päritolu metallist monoliit, mille sarnaseid on hiljuti leitud ka Ühendriikides, Rumeenias ja Ühendkuningriigis, ütles esmaspäeval kohalik ametnik.

Matkajad leidsid objekti pühapäeval eramaalt Kiekenbergi looduspargi lähedalt Põhja-Friisimaal, ütles Hollandi metsanduskomisjoni pressiesindaja Imke Boerma.

«Me teame, et see pandi sinna ilmselt nädalavahetusel, sest selle leidsid seal jalutanud matkajad, aga me ei tea, kuidas see sinna sai,» ütles ta.

Metsavahid käisid esmaspäeva hommikul objekti uurimas ja üritasid välja selgitada selle päritolu.

Sarnane struktuur ilmus läinud kuul Utah' kõrbesse, kust see hiljem kadus. Hiljem leiti kaks sarnast monoliiti Lõuna-Californiast ja Rumeeniast. Pühapäeval ilmus veel üks Wighti saarele Inglismaal.

Hollandi meedias avaldatud piltidel on näha tuhmi hõbedast objekti seismas tiigi kõrval jäätunud maastikul.

Kohalik ringhääling Omrop Gryslan märkis, et Hollandi monoliit ei läikinud, kuid suuruselt ja kujult oli see teistega sarnane.

«Ma läksin selle juurde, kuid monoliidi ümber ei olnud midagi näha. See oleks nagu sinna ülevalt pandud,» ütles matkaja Thijs de Jong, kes kummalise metallkuju leidis.

Novembris Utah' kõrbesse ilmunud objekt tekitas spekulatsioone, et asjaga on seotud tulnukad, sest see meenutas Stanley Kubricku filmis «2001: Kosmoseodüsseia» figureerinud musta monoliiti.

Tolle installatsiooni eest võtsid vastutuse aga kohalikud kunstnikud.

Rumeenia, Wighti saare ja Hollandi monoliiti keegi omaks pole võtnud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles