Hongkong karmistab koroonapiiranguid neljanda laine ohjeldamiseks

BNS
Copy
Masstestimise kampaania algus Hongkongi Kuninganna Elizabethi staadionile rajatud testimiskeskuses.
Masstestimise kampaania algus Hongkongi Kuninganna Elizabethi staadionile rajatud testimiskeskuses. Foto: Anthony Kwan/Pool/EPA/Scanpix

Hongkong karmistab veelgi koroonapiiranguid, et tulla toime pandeemia neljanda laine ohjeldamisega, teatas teisipäeval Hongkongi liider Carrie Lam.

Lam ütles, et uute piirangute eesmärk on «vähendada inimeste arvu tänavatel».

Õhtul pärast kella 18 on keelatud restoranides söömine. Ilu- ja massaažisalongid peavad sulgema uksed ning linnaametnikel tuleb töötada kodukontoris.

Hongkongi niigi karmid vahemaa hoidmise reeglid on aidanud hoida nakkuste arvu 7,5 miljoni elanikuga linnas alla 7000 ning Covid-19 tagajärjel on surnud 112 inimest.

Igapäevane nakatumiste arv on aga viimastel nädalatel tõusnud üle saja, mis on kõrgeim tase alates juulist.

Lam ütles enne iganädalast kohtumist nõunikega, et «sotsiaalse vahemaa meetmete karmus» peab naasma vähemalt tasemele, mis oli eelmise puhangu tipus juulis ja augustis.

Koolid, baarid ja ööklubid on juba saanud korralduse uksed sulgeda.

Lam ei täpsustanud teisipäeval, millal uued meetmed jõustuvad, kuid ütles, et Hongkongi tervishoiuminister Sophia Chan annab päeva jooksul üksikasjaliku info.

Hongkong taaskehtestas eelmisel nädalal vahemaa hoidmise reeglid, mis on ühed karmimad alates pandeemia puhkemisest.

Avalike kogunemiste osavõtjate arvu vähendati neljalt kahele ning restoranides on lubatud teenindada ühes lauas vaid kaht inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles