Vene tarbijakaitse: vaktsineerimine nõuab karskust (3)

BNS
Copy
Vene tarbijakaitsjate sõnul viin ja vaktsiin kokku ei sobi.
Vene tarbijakaitsjate sõnul viin ja vaktsiin kokku ei sobi. Foto: Reuters/ScanPix

Vene tarbijakaitseameti juht Anna Popova manitseb, et kaks nädalat enne koroonaviiruse vastu vaktsineerimist tuleb loobuda alkoholist ning karskust tuleb pidada veel kuus nädalat pärast esimest süsti (kokku tuleb neid teha kaks), kirjutas täna ajaleht Kommersant.

Alkoholist loobumisele pärast vaktsineerimist ärgitas ka asepeaminister Tatjana Golikova, kuid tema rääkis vaid alkoholipruukimise «piiramisest». 

Popova sõnul ei tohi napsu võtta ei enne ega pärast vaktsineerimist, samuti selle ajal, sest alkoholi tarbimisel koondab organism kogu oma puhastussüsteemi väe alkoholi vastu, mis pärsib immuunsuse tekkimist.

Tarbijakaitse juht ütles, et organismil tuleb lasta tekitada pärast vaktsiini manustamist kaitsereaktsioon. 

«Vähemalt kaks nädalat enne immuniseerimist tuleb täiesti kindlalt lõpetada alkoholi pruukimine. Immuunsuse kujunemine, see on 21 päeva esimese ja teise süsti vahel ja veel 21 päeva pärast teist süsti, kokku 42 päeva. Ja peab selgelt meeles pidama, et need 42 päeva esimesest süstist kuni viimaseni on immuunsuse kujunemise aeg ja selle vältel tuleb end veel hoida,» ütles Popova Komsomolskaja Pravda raadioeetris.

Meenutagem, et Venemaal on registreeritud kaks koroonaviiruse vaktsiini: Gamaleja-nimelises keskuses loodud Sputnik V ja laboris Vektor loodud EpiVakKorona, Tšumakovi-nimelises keskuses on valmimas veel kolmaski.

Venemaal on koroonaviirusega nakatunud 2,5 miljonit inimest. President Vladimir Putini korraldusel algas riigis möödunud nädalal ulatuslik vaktsineerimine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles