USA rahandusminister käis välja uue pandeemiaabi ettepaneku

Copy
Steven T. Mnuchin.
Steven T. Mnuchin. Foto: Greg Nash - Pool Via Cnp/ZUMAPRESS.com

USA rahandusminister Steven Mnuchin avalikustas teisipäeval uue 916 miljardi dollari suuruse pandeemiaabi ettepaneku, mille eesmärk on ületada mitu kuud kestnud ummikseis kongressis.

Tegemist on nii-öelda täiendava abiga koroonaviirusest laastatud USA majandusele. Ettepanek on veidi suurem kui 908 miljardi dollari suurune varem pakutud meede.

«Abipakett sisaldaks raha riigi ja kohalike omavalitsuste jaoks ning kindlat vastutuskaitset ettevõtetele, koolidele ja ülikoolidele,» ütles Mnuchin.

Mnuchin ütles, et esitas ettepaneku teisipäeva õhtul toimunud kohtumisel demokraatide enamusega esindajatekoja esimehele Nancy Pelosile ja vaatas selle üle ka koos ametist lahkuva presidendi Donald Trumpiga.

USA presidendiks valitud Joe Bideni rahandusministri kandidaat Janet Yellen nimetas viimati koroonaviiruse pandeemia põhjustatud majanduskriisi Ameerika tragöödiaks.

«Maailma suurim majandus seisab silmitsi ajaloolise kriisiga, mis tabab kõige haavatavamaid inimesi kõige raskemini,» ütles Yellen.

«Tegevusetus toob endaga kaasa veelgi tugevama languse, mis põhjustab veelgi suuremat kahju,» seletas Yellen, kui kutsus koos Bideniga kongressi üles majanduse ergutuspaketi vastuvõtmisele.

Biden sarjas juba oktoobris president Donald Trumpi otsust lükata patiseisus olevad kõnelused demokraatidega majanduse uue ergutuspaketi üle edasi. Bideni sõnul pööras Trump selle otsusega ameeriklastele selja ning jättis tööinimesed ja nende perekonnad hätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles