Küberrünnakus saadi ligipääs EL-i Pfizeri ja BioNTechi dokumentidele

Copy
USA ravimifirma Pfizer ja Saksa biotehnoloogiafirma BioNTech teatasid, et neil on valmimas koroonavaktsiin
USA ravimifirma Pfizer ja Saksa biotehnoloogiafirma BioNTech teatasid, et neil on valmimas koroonavaktsiin Foto: FrankHoemann/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon/Scanpix

Euroopa ravimiameti vastu korraldatud küberrünnakus said kättesaadavaks dokumendid, mis olid seotud Pfizeri ja BioNTechi COVID-19 koroonavaktsiini kandidaatide eeskirjade järgse esitamisega, teatas Pfizer.

«On oluline märkida, et ühtegi BioNTechi või Pfizeri süsteemi seoses selle vahejuhtumiga pole rikutud ning me ei tea, et oleks ligi pääsetud isikuandmetele,» öeldi avalduses.

Euroopa ravimiametit (EMA) tabas küberrünnak, mis leidis aset mõni nädal enne otsust kahe koroonavaktsiini heakskiitmise kohta. 

Amsterdamis asuv Euroopa ravimiameti  teatas, et juhtumit uuritakse, kuid ei täpsustanud, millal see täpselt aset leidis ega avalikustanud muid üksikasju, näiteks seda, mis täpselt oli rünnaku sihtmärk. 

«EMA-d tabas küberrünnak. Agentuur on kiiresti algatanud täiemahulise juurdluse ja teeb tihedalt koostööd korrakaitse ja teiste seotud organitega,» ütles EMA avalduses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles