Bideni poeg Hunter on uurimise all seoses maksuasjadega (13)

Copy
Joe Biden ja tema poeg Hunter Biden.
Joe Biden ja tema poeg Hunter Biden. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA valitud presidendi Joe Bideni poeg Hunter teatas kolmapäeval, et ta on uurimise all seoses maksuasjadega.

«Ma sain eile esimest korda teada, et USA prokuratuur Delaware's andis minu õigusnõunikule teada, samuti eile, et nad uurivad minu maksuasju,» ütles Hunter Biden avalduses, mille edastas tema isa presidendimeeskond.

«Ma võtan seda asja väga tõsiselt, kuid ma olen kindel, et nende küsimuste professionaalne ja objektiivne ülevaatamine näitab, et olen tegelenud oma asjadega seaduslikult ja kohaselt,» ütles ta.

50-aastane Hunter Biden on jurist, kes on asutanud konsultatsiooni- ja investeerimisfirmasid ning olnud mitme organisatsiooni ja firma, nende seas raudteekompanii Amtrak juhatuses.

Uurimisest teatati vaid viis päeva enne seda, kui valimiskogu peaks ametlikult valima Joe Bideni USA järgmiseks presidendiks pärast 3. novembri presidendivalimisi, kus ta edestas president Donald Trumpi.

Trump kordas tagasivalimiskampaania ajal korduvalt süüdistusi, et Bidenid on «korrumpeerunud» perekond. Alates 2019. aastast on Trump ja tema vabariiklastest liitlased rünnanud Hunter Bidenit tema tegevuse pärast Ukrainas ja Hiinas.

Mõned vabariiklastest seadusandjad kutsusid sel nädalal justiitsminister Bill Barri algatama sõltumatu uurimise Hunter Bideni suhtes.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles