ÜK ja EK liidrid seadsid Brexiti-kõneluste päästmise tähtajaks pühapäeva

Copy
Briti peaminister Boris Johnson.
Briti peaminister Boris Johnson. Foto: EPA / Scanpix

Briti peaminister Boris Johnson ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen leppisid kolmapäeval kokku, et otsustavad pühapäevaks, kas kõnelusi Brexiti-järgse kaubandusleppe üle on mõtet jätkata, teatas Downing Street, märkides, et endiselt on suuri erimeelsusi.

Johnsonil ja von der Leyenil oli «väga otsekohene arutelu märkimisväärsete takistuste üle, mis läbirääkimistes on jäänud,» ütles kõrge Briti valitsusallikas.

«PM (peaminister) ja VDL (von der Leyen) leppisid kokku edasistes aruteludes lähipäevade jooksul nende läbirääkimismeeskondade vahel,» lausus ta.

«PM ja VDL leppisid kokku, et pühapäevaks tuleb langetada kindel otsus kõneluste tuleviku üle,» lisas allikas.

Poolte vahel on endiselt väga suured erimeelsused ning «on endiselt ebaselge, kas neid saab ületada», ütles allikas. «Peaminister ei taha jätta ühtegi teed võimalikuks kokkuleppeks proovimata.»

Von der Leyen hoiatas kolmapäeval pärast kohtumist Johnsoniga, et Brüsseli ja Londoni seisukohad Brexiti-järgse kaubandusleppe tingimuste osas on endiselt üksteisest kaugel.

«Meil oli elav ja huvitav arutelu hetkeseisu üle kogu lahendamata küsimuste nimekirja ulatuses,» ütles von der Leyen.

«Me saime selge arusaama teineteise seisukohtadest. Need on üksteisest kaugel,» ütles ta avalduses.

«Me leppisime kokku, et meeskonnad peavad otsekohe kokku tulema, et püüda lahendada need olulised teemad. Me langetame otsuse nädalavahetuseks.»

Johnson ja von der Leyen pidasid kolmapäeva õhtul Brüsselis üle kolme tunni kõnelusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles