India ja Norra tülitsevad kahe lapse pärast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India emad lastega.
India emad lastega. Foto: SCANPIX

India nõuab Norralt, et aitaks kokku viia Norras elava indialastest pere ja nende lapsed, kelle kohalik sotsiaalhoolekanne kaheksa kuu eest kasuperre viis, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Anurup ja Sagarika Bhattacharya jäid ajakirjanduse andmeil kolme-aastase Avigyani ja aastase Aishwarya hooldusõigusest ilma seetõttu, et Norra sotsiaaltöötajad ei pidanud paslikuks mudilaste käest toitmist ja vanematega samas voodis magamist. Indias nähakse sellist käitumist aga normaalse osana ema ja lapse vahelisest suhtlusest.

Norra lastekaitsjad pole hooldusõiguse äravõtmist põhjendanud muuga, kui vaid tõdemusega, et laste ja nende vanemate vahel oli emotsionaalne eraldatus.

Ema ja isa on andnud laste hooldusõiguse äravõtmise kohtusse, kuid esimeses astmes andsid kohtunikud õiguse Norra riigile.

India välisministri S.M. Krishna sõnul palus ta Norra võimudel leida sõbralik ja kiire lahendus, mis tagab, et lapsed antakse tagasi nende bioloogilistele vanematele.

Nädalavahetusel tehtud avalduses teatas India ametlikult, et neilt lastelt röövitakse oma rahvuslikus, usulises, kultuurilises ja keelelises keskkonnas kasvamise hüve ning nad tuleb taas vanematega kokku viia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles