Kreml ei kommenteeri Putini sõnu Nemtsovi mõrva uurimise kohta

Copy
Vene opositsiooni pooldajate marss Boriss Nemtsovi mälestuseks tänavu veebruaris.
Vene opositsiooni pooldajate marss Boriss Nemtsovi mälestuseks tänavu veebruaris. Foto: AFP/SCANPIX

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov keeldus kommenteerimast Vene presidendi Vladimir Putini sõnu oma inimõigusnõukogule opositsionäär Boriss Nemtsovi tapmise tellijate kohta.

«Kahjuks ei saa ma neid sõnu selgitada,» ütles Peskov täna ajakirjanikele. 

Täpsustavale küsimusele, kas presidendi sõnu tuleb mõista nii, et ta teab uurimise versiooni selle kuriteo tellijate kohta, kostis Peskov: «President rääkis sellest. President ütles ise seda».

«Olen öelnud korduvalt oma kolleegidele ja tahaksin ka teile veelkord öelda,»  ütles Putin presidendi inimõigusnõukogu veebikohtumisel.

«Peterburilase Galina Starovoitova tuntud mõrv. Kõik on üles leitud, vangi pandud ja vastutusele võetud. Nemtsovi mõrv. Arutasin seda hiljuti ametivendadega, tuleb ilmselt ka see lõpule viia, kuid tervikuna on justkui kõik arusaadav, täideviijad kätte saadud, no ja tellijadki.» 

Tema sõnad avaldati reedel Kremli kodulehel.

Nemtsov lasti maha 2015. aastal 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga. 

Moskva ringkonna sõjaväekohus määras opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi tapmises süüdi mõistetud Zaur Dadajevile 20-aastase vangistuse. Ülejäänud neli süüalust, samuti tšetšeenid – Šadid ja Anzor Gubašev, Bemirlan Eskerhanov ja Hamzat Bahhajev – mõisteti süüdi kui tapmisega seotud isikud ja sõjaväekohus määras neile 11-19 aasta pikkuse vangistuse.

Tapmise tellijat ei ole siiani tabatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles