Saksa minister kutsus EL-i üles koroonavaktsiinile kiiremini luba andma

Copy
Saksa tervishoiuminister Jens Spahn.
Saksa tervishoiuminister Jens Spahn. Foto: Reuters/ScanPix

Saksa tervishoiuminister Jens Spahn väljendas täna kannatamatust, et Euroopa Liit ootab endiselt bloki ravimiameti heakskiitu koroonaviiruse vaktsiinile.

Spahn kirjutas Twitteri-postitustes, et Saksamaad, kus on loodud üle 400 vaktsineerimiskeskuse ning kus umbes 10 000 arsti ja meditsiiniõde oleksid valmis alustama juba teisipäeval massilist vaktsineerimist, pidurdab EL-i ameti heakskiidu puudus.

Saksa biotehnoloogiafirma BioNTech ja Ameerika ravimitootja Pfizer koroonavaktsiin on saanud kasutusloa Suurbritannias, Ühendriikides, Kanadas ja teistes riikides, kuid ootab endiselt Euroopa ravimiagentuuri (EMA) heakskiitu.

EMA arutab vaktsiinile kasutusloa andmist 29. detsembril, kuid Spahn ütles, et Pfizer-BioNTechi vaktsiini hindamine ja heakskiitmine peaks toimuma «nii kiiresti kui võimalik». 

«Küsimus on ka kodanike usalduses Euroopa Liidu võimekuse suhtes tegutseda,» kirjutas Spahn Twitteris. «Iga päev, mille võrra saaksime vaktsineerimist varem alustada, vähendab kannatusi ja kaitseb kõige haavatavamaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles