Peruus pandi meeleavalduste tõttu taas kinni Machu Picchu

BNS
Copy
Machu Picchu.
Machu Picchu. Foto: AFP / Scanpix

Peruu peamiste vaatamisväärsususte hulka kuuluv inkade kadunud linn Machu Picchu pandi esmaspäeval turistide jaoks tähtajatult kinni, kuna kohalike meeleavaldused on tekitanud muret turvalisuse pärast.

Ootamatu meede tuleb vaid kuus nädalat pärast seda, kui vaatamisväärsus pärast koroonaviirusest tingitud kaheksakuust pausi taasavati.

Kadunud linn jääb suletuks kuni Machu Picchu ja Ollantayatambo linnades lõppeb meeleavaldus kohalikke rongiteenuseid pakkuvate raudteefirmade vastu.

Kohalikud kogukonnad nõuavad odavamat piletihinda ja sagedasemat rongiühendust Cusco ja Machu Picchu vahel. Rong on ainus transpordiviis kadunud linna külastavate turistide jaoks, kuid seda kasutavad ka kohalikud elanikud.

Inkade muistne linn Machu Picchu.
Inkade muistne linn Machu Picchu. Foto: Reuters / Scanpix

Meeleavaldused algasid läinud kolmapäeval rahumeelselt, kuid nädalavahetusel need eskaleerusid ja raudtee hõivati. See viis kokkupõrgeteni politsei ja protestijate vahel ning ähvardusteni hõivata ka iidne linn.

Detsembrist tõsteti Machu Picchu lubatud päevaste külastajate arvu 40 protsenti 1116 inimeseni, kuna nakatumine koroonaviirusse on Peruus aeglustunud.

Enne pandeemiat külastas iidset linna 2000-3000 inimest päevast, turismihooaja tipus aga koguni 5000 inimest päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles