Saksa politsei tabas neljanda Dresdeni muuseumiröövis kahtlustatava

Copy
Dresdeni muuseumiröövi kahtlusalused Mohamed Remmo ja Abdul Majed Remmo.
Dresdeni muuseumiröövi kahtlusalused Mohamed Remmo ja Abdul Majed Remmo. Foto: EPA/Scanpix

Saksa politsei sai kätte ühe kaksikutest, kes on kuulutatud tagaotsitavaks seoses mulluse Dresdeni muuseumirööviga, mille tulemusena saadi saagiks hindamatuid 18. sajandi juveele.

Dresdeni politsei pressiesindaja Marko Laske kinnitas täna, et eile õhtul peeti Berliinis kinni 21-aastane mees. Üksikasjad tehakse teatavaks hiljem.

Novembris saadi suuroperatsiooniga kätte kolm 23-26-aastast kahtlusalust, kellele esitati süüdistus organiseeritud röövis ja süütamises. Siis avaldati ka kahe tagaotsitava fotod. Politsei teatel on need 21-aastased kaksikvennad Abdul Majed Remmo ja Mohamed Remmo.

Kumb neist esmaspäeval kätte saadi, ei ole veel teada.

Kohalik meedia on 2019. aasta 25. novembril läbi viidud maailmakuulsa Dresdeni Grünes Gewölbe muuseumi röövi kirjeldanud lähiajaloo suurima kunstivargusena.

Röövlid süütasid muuseumi lähedal elektrisüsteemi ja põhjustasid lühise, mistõttu ei töötanud signalisatsioon ega tänavavalgustid. Seejärel tungisid nad läbi akna Saksimaa kuurvürsti ja Poola kuninga August Tugeva varakambrisse, kust viidi minema hindamatuid 18. sajandi väärisesemeid.

Varaste saagiks langenud varanduse hulgas on üheksa suure ja 770 väiksema teemandiga kaunistatud mõõk ja õlak, mida kaunistab kuulus 49-karaadine teemant Dresdeni Valge. Varastati ka mitmesuguseid teisi teemant- ja briljantehteid.

Nõndanimetatud Remmo klanni seostatakse ka Berliini Bode muuseumi rööviga, mille käigus varastati sajakilone kuldmünt – 2007. aastal vermitud Kanada «Suur Vahtraleht», mida peetakse maailma suuruselt teiseks kuldmündiks 2012. aastal vermitud tonnise Austraalia kängurumündi järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles