Lõuna-Korea keelas Põhja-Koreasse lendlehtede saatmise

Copy
Lõuna-Koreast saadetud Põhja-Korea liidrit hukka mõistvad lendlehed demilitariseeritud tsooni lähedal märtsis 2016. aastal.
Lõuna-Koreast saadetud Põhja-Korea liidrit hukka mõistvad lendlehed demilitariseeritud tsooni lähedal märtsis 2016. aastal. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Lõuna-Korea keelas eile lendlehtede saatmise üle Põhja-Korea piiri. Otsuse vastuvõtmisele järgnes kriitika inimõigusaktivistidelt ning ühe prominentse Põhja-Korea ülejooksiku avaldus selle kohta, et ta ei kavatse kodumaale sõnumite saatmist lõpetada.

Põhja-Koreast pagenud inimesed ja Lõuna-Korea aktivistid on aastakümnete jooksul saatnud üle piiri lendlehti, kasutades selleks õhupalle või piirijõgedes pudelitransporti. Samuti saadavad nad toitu, ravimeid, miniraadioid ja USB-mälupulki Lõuna-Korea uudiste ja teledraamadega. 

Isoleeritud Põhja-Korea on selle ka varem hukka mõistnud, ent viimasel ajal on nende kriitika ägenenud. Lõuna-Korea valitsus on püüdnud kahe riigi suhteid parandada ning nägid nüüd kriitikas ohumärki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles