Meedia: Biden on valinud siseministriks põlisameeriklase Deb Haalandi

Copy
Meedia teatel soovib USA valitud president Joe Biden siseministri kohale põlisameeriklast Deb Haalandi.
Meedia teatel soovib USA valitud president Joe Biden siseministri kohale põlisameeriklast Deb Haalandi. Foto: AFP / Scanpix

USA valitud president Joe Biden on valinud siseministriks põlisameeriklase, esindajatekoja liikme Deb Haalandi, teatas neljapäeval Ühendriikide meedia.

Demokraat Haaland on New Mexico esindajana kongressis esimest ametiaega ja kuulub laguna pueblo rahva hulka.

Kui senat Haalandi ametisse kinnitab, saab temast esimene põlisameeriklasest minister.

Siseministeeriumis töötab üle 70 000 inimese ning see haldab muu hulgas loodusressursse, sealhulgas rahvusparke, samuti nafta- ja gaasipuurimise kohti ning ka põlisameeriklaste hõimualasid, kus elab 578 föderaalselt tunnustatud hõimu.

Kongressis on 60-aastane Haaland seadnud prioriteediks teenuste parandamise hõimukogukondadele, eriti abi koroonapandeemia ajal, mis on ebaproportsionaalselt kahjustanud põlisameeriklastest perekondi.

«On suur au viia Bideni-Harrise kliimaagendat edasi, aidata parandada valitsuse suhteid hõimudega, mida Trumpi administratsioon on ära rikkunud, ning teenida esimese põlisameeriklasest valitsusliikmena meie riigi ajaloos,» ütles Haaland avalduses, mille edastas ajaleht New York Times.

Keskkonnakaitseameti (EPA) juhiks valis Biden Michael Regani Põhja-Carolinast.

Mustanahaline Regan töötas EPAs ka Bill Clintoni ja George W. Bushi administratsioonide ajal. Tema ülesanne on aidata ellu viia Bideni ambitsioonikaid kliimaplaane.

Bideni üleminekumeeskond ei ole veel kumbagi valikut ametlikult kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles