Venemaa lubas Iraani kaitsta

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium mõistis hukka Euroopa Liidu välisministrite eilse otsuse kehtestada islamivabariigist ostetavale naftale embargo, lubades Iraani kaitsta.

Välisministeerium nimetas eilses avalduses meetmeid, mis keelavad ELi valitsustel ja firmadel sõlmida uusi lepinguid Iraanist nafta importimiseks ning tühistavad 1. juuliks kõik naftaostulepingud, sügavalt eksitavateks, vahendas BBC.

Ministeeriumi hinnangul ei aita sellised otsused tuua Iraani tagasi läbirääkimiste laua taha, et leida lahendus islamivabariigi tuumaprogrammile, milles lääneriigid näevad püüdlust luua aatomipomm. Iraani kinnitusel on tuumaprogrammi eesmärk aga elektrienergia tootmine.

«Ühepoolsed sanktsioonid ei aita küsimust lahendada,» ütles välisminister Sergei Lavrov uudisteagentuuri AFP vahendusel. «Me kutsume kõiki hoiduma järskudest sammudest. Me püüame kõnelusi taasalustada,» lisas Lavrov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles