USA kongress jõudis kokkuleppele 900-miljardises Covid-19 päästepaketis

Copy
Senati enamuse liider Mitch McConnell.
Senati enamuse liider Mitch McConnell. Foto: Imago/ScanPix

USA seadusandjad jõudsid kokkuleppele uues paketis koroonapandeemiast räsitud maailma suurima majanduse ergutamiseks, teatasid pühapäeval kongressi liidrid. 

«Leppisime kokku pea 900 miljardi suuruses paketis. Selles on suunatud poliitikameetmed juba niigi liiga kaua oodanud majandusraskustes ameeriklaste aitamiseks,» ütles oma avalduses senati vabariiklasest liider Mitch McConnell.

Demokraadist esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi ja senati vähemuse juht Chuck Schumer kinnitasid vabariiklaste ja Valge Majaga saavutatud kokkulepet, mis vabastab ameeriklaste elude ja elatise päästmiseks hädavajalikud vahendid.

Pakett sisaldab eeldatavalt abi vaktsiini laialijagamise ja logistika tarvis, täiendavat töötuhüvitist 300 dollarit nädalas ja 600-dollarist ühekordset otsetoetust.  

Et vältida valitsusasutuste töö seiskumist oli kongressil vaja pühapäeva keskööks jõuda kokkuleppele, mis vajas konsensust nii kitsikuses ameerika majapidamiste ja ettevõtete toetamise kui ka 2021. aasta föderaaleelarve osas.

Number kaks demokraat esindajatekojas Steny Hoyer ütles, et meede kiidetakse ilmselt heaks esmaspäeval ning läheb seejärel senatisse. 

Nii kongress kui senat kiitsid heaks ka valitsusasutuste töö ajutise rahastuse meetme, et tagada nende töö jätkumine veel 24 tunniks ja võita täiendavat aega hääletuseks pandeemia päästepaketi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles