Venemaal saab uut aastat tervitada taas kainestusmajas

Copy
Kainestusmaja. Foto on illustreeriv.
Kainestusmaja. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Vene riigiduuma võttis täna kolmandal, lõpplugemisel vastu seaduseelnõu piirkondlike kainestusmajade süsteemi taastamise kohta.

Uus seadus võimaldab Venemaa subjektidel luua riigi ja eraettevõtluse partnerluses meditsiinilisi ja mittemeditsiinilisi kainestusmaju, politseinikel aga toimetada sinna joobes inimesi.

Kahest vastuvõetud  eelnõust esimene (709181-7) annab piirkondlikele ja omavalitsusvõimudele volitused meditsiiniabi korraldamiseks alkoholi-, uimasti vms joobes inimestele. See võimaldab luua eriasutusi arstiabi mitte vajavate kerges või keskmises joobes isikute kinnipidamiseks. Selliste asutuste loomise reeglid peavad kinnitama sise-, tervishoiu- ja tööministeerium.

Nende rahastamist omavalitsuseelarvest ei peeta võimalikuks, sest see võiks põhjustada «eelarvevahendite mittesihipärast kasutamist», mistõttu need luuakse riigi ja eraettevõtluse või omavalitsuse ja eraettevõtluse partnerluses.

Seadus lubab meditsiinilist sekkumist joobes isikute suhtes ilma nende nõusolekuta, sest see olevat vajalik nende seisundi tuvastamiseks enne abi osutamist. Eelnõus oli see sallitav vaid abitus seisundis isikute puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles