WHO Euroopa liikmed kogunevad uut koroonaviiruse tüve arutama

Copy
Kiirabi Põhja-Makedoonias.
Kiirabi Põhja-Makedoonias. Foto: GEORGI LICOVSKI/EPA/Scanpix Baltics

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) Euroopas teatas teisipäeval, et kutsub oma liikmed kokku arutama Suurbritanniast leitud uut koroonaviiruse tüve.

WHO Euroopa regiooni direktor Hans Kluge ütles Twitteris, et organisatsioon jälgib uue tüve levikut tähelepanelikult ja kutsub kokku liikmesriigid, et arutada «strateegiaid testimiseks, leviku vähendamiseks ja ohtudest teavitamiseks».

WHO Euroopa regiooni kõneisik ütles, et kohtumine korraldatakse kolmapäeva hommikul kell 10.

«See on kinnine, ekspertkohtumine, mitte planeerimiskohtumine, ja ÜK tervisevõimudele võimalus anda uuendatud infot olukorra kohta ja vastata sellega seotud küsimustele,» ütles ta.

WHO Euroopa piirkond koosneb 53 riigist, nende seas Venemaa ja mitu Kesk-Aasia riiki. Kokku on regioonis kinnitust leidnud pea 24 miljonit koroonaviiruse nakkusjuhtu ja üle 500 000 viirusest tingitud surma.

«Reisimise piiramine leviku ohjeldamiseks on mõistlik, kuni meil on rohkem infot,» ütles Kluge, kuid hoiatas, et elutähtsate kaupade tarneahelad ja hädavajalik reisiliiklus peaks jääma avatuks.

Nädalavahetusel ärgitas WHO Euroopa haru võtma uue viirusetüve ohjeldamiseks karmimaid meetmeid, järjestama SARS-CoV-2 viiruse genoome ja jagama andmeid rahvusvaheliselt, kui leitakse murettekitavaid mutatsioone.

Uue tüve tõttu on kümned riigid Argentinast Indiani lennuliikluse Suurbritanniaga peatanud. Uus tüvi on väidetavalt 70 protsenti nakkavam.

WHO andmeil ei ole alust arvata, et uus tüvi tooks kaasa raskema haiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles