VIDEO ⟩ Paavst kutsus jõuluöö missal üles abivajaid aitama

Postimees
Copy
Paavst Franciscus jõulumissal Vatikanis.
Paavst Franciscus jõulumissal Vatikanis. Foto: Grzegorz Galazka/SIPA/Grzegorz Galazka/SIPA/Scanpix Baltics

Paavst Franciscus kutsus jõuluöö missal inimesi üles endast nõrgemaid, abivajaid aitama, kuna ka Jeesus ise sündis vaesesse perekonda. 

Paavsti traditsioonilisele jõulumissale Püha Peetruse kirikusse kogunes neljapäeval koroonaviiruse pandeemia tõttu vaid alla kahesaja inimese. 

Uudisteagentuuri AFP teatel koosnes maskidesse riietatud kirikurahvas peamiselt Vatikani töötajatest. Eelmisel aastal käis missal umbes 10 000 inimest.

Kaks paavst Franciscusele lähedast kardinali nakatusid varem sel nädalal koroonaviirusega. Poola kardinal Konrad Krajewski, kes vastutab paavsti heategevustöö eest, andis positiivse koroonatesti. Samuti osutus positiivseks paavstliku komisjoni juhi, 78-aastase Itaalia kardinal Giuseppe Bertello koroonaproov.

84-aastane paavst armastab usklikega tihedalt lävida ja on olnud Itaaliat eriti raskelt tabanud pandeemiast hoolimata maski kandmise suhtes tõrges. Argentina päritolu paavst Franciscuse koroonariski peetakse kõrgeks nii ta vanuse kui ka kopsuprobleemide tõttu.

Paavst on traditsiooniliselt käsitlenud jõuluöö missal mõnda konkreetset teemat. Eelmisel aasatal Paavst Franciscus kutsus jõuluöö missal inimesi keskenduma enda paremaks muutmisele ja mitte nõudma, et teised seda teeksid. Tunamullu mõistis ta hukka ahnuse ja materialismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles