Veokikriis Doveris on leevenemas

Copy
Veokid ootamas Suurbritannias pääsu üle La Mache'i.
Veokid ootamas Suurbritannias pääsu üle La Mache'i. Foto: AFP/SCANPIX

Sajad veokid saabusid täna Prantsusmaa Calais' sadamasse Suurbritanniast, kus tuhanded autojuhid olid karmide koroonaviiruse piirangute tõttu päevadeks lõksu jäänud.

«Eile oli meil Doverist üle tulnud 1000 veokit. Kella kümnese seisuga oli meile saabunud juba 550 veoautot Suurbritanniast,» ütles Calais' sadama operaatorfirma juht Benoit Rochet AFP-le.

«Selle tempoga peaks olukord olema homseks täielikult lahendatud,» lausus ta.

Sadam otsustas jääda jõulupühadest hoolimata avatuks, et parvlaevad, aga ka veokeid läbi Eurotunneli vedavad rongid saaksid tegutseda.

Eurotunneli operaatori Getlink andmeil saabus kella 11-ks Calais' sadamasse 478 veokit, neljapäeval toimetati üle 1942 veokit. 

Enamik juhte suundus kohe maanteele, teatas sündmuskohal viibiv ajakirjanik. 

Veokijuhid jäid Kagu-Inglismaale lõksu pärast seda, kui Prantsusmaa peatas pühapäeval kogu Suurbritanniast saabuva transpordi, et tõkestada uut koroonaviiruse tüve, mis ekspertide hinnangul levib kiiremini. 

See samm põhjustas massiivse ummiku – maanteedel ja hüljatud Manstoni lennuvälja hoovõturadadel seisis kokku umbes 10 000 veokit, ütles Prantsuse valitsuse otsust kritiseerinud Euroopa Komisjoni transpordivolinik Adina Valean.

Autojuhid pidid veetma jõulud peredest eemal oma sõidukites, sest neil ei õnnestunud õigeaegselt saada Covid-19 teste, mis peavad Prantsusmaale lubamiseks olema negatiivsed.

Tuli ette ka kokkupõrkeid juhtide ja kasinatesse tingimustesse sunnitud juhtide vahel.

Neljapäeval saadetud esimese testimismeeskonna järel saadeti reedel Doverisse taas 25 tuletõrjujat, kes olid abiks katsete läbiviimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles