Elizabeth II jõululäkituses: te ei ole üksi (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Naine jälgib kuninganna pöördumist.
Naine jälgib kuninganna pöördumist. Foto: Danny Lawson/PA/Scanpix Baltics

Briti kuninganna Elizabeth II sõnas pöördumises, et vaatamata keerulisele aastale, mis on inimesi koroonapandeemias eraldanud, on see suuresti ka ühendanud. Neile, kes tänavused jõulupühad isekeskis peavad veetma, kinnitab ta, et nad ei ole üksi. 

«Inimesed eri religioonidest pole saanud pidustusteks koguneda nii, nagu nad sooviksid, kuid me vajame, et elu läheks edasi,» nentis ta. Sarnaselt paljude teistega on 94-aastane kuninganna ja 99-aastane prints Philip tänavu senistest traditsioonidest loobunud ning veedavad pühad perest eemal. 

«Aasta, mis on eranditult hoidnud inimesi lahus, on mitmel viisil muutnud meid lähedasemaks,» märkis kuninganna. «Nii Ühendkuningriigis kui ka mujal maailmas on inimesed astunud väljakutsetele suurepäraselt vastu ja ma olen selle vaikse, ent alistamatu vaimu pärast niivõrd uhke ja liigutatud,» lisas ta. Kuninganna viitas praeguses olukorras lootusele, et isegi pärast pimedaimat ööd kumab koidikuvalgus. 

Kuninganna tänab oma kõnes noori, eesliinitöötajaid ning ühiskonda tekkinud häid samariitlasi, kes näitavad üles hoolivust ja austust kõigile. Ühtlasi viitas ta tänapäeva teaduse hämmastavatele saavutustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles