Türkmenistani president soovitab koroonaviiruse vastu lagritsat

Copy
Lagritsapõõsas (Glycyrrhiza glabra).
Lagritsapõõsas (Glycyrrhiza glabra). Foto: imago images / Manfred Ruckszio / Scanpix

Loodusravi hindajana tuntud Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov kuulutas laupäeval, et koroonaviiruse vastu aitab hästi lagrits.

«Iga riigi teadlased otsivad efektiivseid ravivahendeid ja teevad uuringuid, üheks neist vahenditest võib olla lagritsajuur,» ütles autoritaarse riigi president ministritele.

Meditsiinidoktori kraadiga endine hambaarst Berdõmuhhamedov ei esitanud küll teadusuuringute tulemusi, kuid ütles, et «lagrits peatab koroonaviiruse arengu».

Koroonaviiruse mõju neutraliseerib juba väga nõrk lagritsatõmmis, kinnitas president.

Türkmenistanil on piisavad lagritsavarud, ütles Berdõmuhhamedov ja lisas, et annab teaduste akadeemiale käsu taime ravimõju põhjalikult uurida.

President on varemgi soovitanud koroona vastu ravimtaimi, maskikandmise kasus pidi Türkmenistani veenma Maailma Treviseorganisatsiooni (WHO) delegatsioon, mis sõitis selleks juulis kohale.

Valitsus põhjendab aga veel nüüdki maskikohustust vajadusega kaitsta end tolmu ja «patogeenide» eest, kuid ei maini koroonaviirust.

Türkimenistani enda kinnitusel ei ole neil tuvastatud ühki koroonaviirusse nakatumise juhtu, ehkki Briti suursaadik Ašgabatis on teatanud nakatumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles