Venemaa tahab tugevdada sõjalist koostööd Kuuba, Venezuela ja Nicaraguaga

BNS
Copy
Aleksandr Fomin
Aleksandr Fomin Foto: TASS/Scanpix

Venemaa kavatseb tugevdada sõjalist koostööd Kuuba, Venezuela ja Nicaraguaga, ütles pühapäeval Vene asekaitseminister Aleksandr Fomin.

«Koostöö Kuuba, Nicaragua ja Venezuela kaitseametkondadega areneb edasi,» lausus ta usutluses ajalehele Rossiiskaja Gazeta. 

«Arvestades olemasolevaid sõbralikke suhteid, tuleb Venemaa reeglina Kuuba partneritele poolele teele vastu ning arvestab Havanna ettepanekuid Vabaduse saare kaitsepotentsiaali tugevdamiseks,» märkis Fomin. 

Aseminister kiitis ka koostööd Nicaragua ja Venezuelaga. 

«Vene kaitseministeeriumi juhtkond peab kaitse- ja julgeolekukoostööd Nicaraguaga üheks pikaajaliste riikidevaheliste suhete peamiseks suunaks,» ütles Fomin, lisades, et erilist tähelepanu pöörab Moskva sidemetele Venezuelaga. 

«Vabariigi endine liider Hugo Chávez tõi meie kontaktidesse usaldusliku tooni. Riigi praegune sõjalis-poliitiline juhtkond jätkab USA vastutegevusest hoolimata kurssi sõprusele ja partnerlusele,» lausus Fomin.

Aseministri sõnul on Caracasele tarnitud mitmesugust Vene sõjatehnikat: lennukeid ja helikoptereid, õhutõrjesüsteeme, tanke, jalaväe lahingumasinaid, soomustransportööre, mitmikraketiheitjaid, kergrelvi, erinevat laskemoona ja väljaõppevarustust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles