Lõuna-Aafrika Vabariigis keelustati alkoholimüük

Copy
Koolilapsed Johannesburgis.
Koolilapsed Johannesburgis. Foto: LUCA SOLA/AFP

Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa teatas esmaspäeval, et riigis keelustatakse alates keskööst alkoholimüük ja maskikandmine avalikes kohtades on nüüdsest kohustuslik.

«Alkohol on ajutiselt keelatud täna südaööst, et aidata juba niigi surve all olevaid pääste- ja hädaabiteenistusi,» sõnas president telepöördumises.

«Samuti on nüüdsest avalikes kohtades maski kandmine kohustuslik kõigile inimestele,» jätkas riigipea.

«Ma tean, et tegemist on drastiliste meetmetega, kuid kahjuks pole muid võimalusi,» ütles Ramaphosa.

Lõuna-Aafrika Vabariigis on pandeemia algusest kindlaks tehtud üle miljoni koroonaviirusega nakatumise juhtu, teatasid pühapäeval võimuesindajad. Riigis tuvastatud viiruse uus variant 501.V2 on varasemast nakkavam ning on paljudes piirkondades muutunud ekspertide hinnangul domineerivaks.

Olukorras, kus haiglad on täitumas ning ei ole märke, et uus puhang oleks haripunkti jõudnud, oodati Ramaphosalt avaldust naasmisest rangemate piirangute juurde pandeemia ohjeldamiseks. 

Lõuna-Aafrika Vabariigis on pandeemia algusest koroonaviiruse tõttu surnud 26 735 ja nakatunud 1 004 413 inimest, selgus esmaspäeval maailmas viiruselevikut jälgiva Johns Hopkinsi ülikooli andmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles