Saksamaal kütab kirgi võimalus anda vaktsineeritutele privileege (3)

Postimees
Copy
Õendustöötaja Kölni Riehli eakatekeskuses saab koroonaviirusevaktsiini eelmisel pühapäeval.
Õendustöötaja Kölni Riehli eakatekeskuses saab koroonaviirusevaktsiini eelmisel pühapäeval. Foto: Tang Ying / Xinhua / CHINE NOUVELLE / SIPA / Scanpix

Kuigi Saksamaa valitsuse hinnangul ei tohiks koroonaviiruse vastu vaktsineerituid kohelda teistest riigi elanikest erinevalt, on paljud ettevõtted valmis kaitsesüsti saanutele pakkuma võimalusi, mis nakatumisohus inimestele jäävad kättesaamatuks.

Kohe pärast esimeste vaktsiinisüstide tegemist Saksamaal tulid näiteks Maailma Arstide Assotsiatsiooni president Frank Ulrich Montgomery ning Robert Kochi Instituudi alalise vaktsineerimiskomitee (STIKO) juht, viroloog Thomas Mertens välja ettepanekuga, et Covid-19 suhtes immuunsuse saanud inimesed võiks tulevikus vaktsineerimispassi pruukida näiteks lendudele, restorani, kontserdile ja kinno pääsemiseks, vahendas Deutsche Welle.

Montgomery rääkis avalik-õiguslikule raadiokanalile Deutschlandfunk, et kuni vaktsiin pole kättesaadav kõigile, on privileegide küsimust liiga vara arutada, kuid ideed ta sellegipoolest ei välistaks.

STIKO juht Mertens läls Die Weltiga vesteldes aga Montgomeryst kaugemale, öeldes, et suudab kujutada ette maailma, kus ettevõtted võivad enne klientide teenindamist nõuda tõestust koroonaviiruse vastu vaktsineerimise kohta. «Need on eraviisilised kokkulepped, mida teevad restoraniomanikud, lennufirmad ja kontserdikorraldajad,» lausus ta ajalehele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles