Pakistani usuvähemuste tüdrukuid röövitakse abiellu ja islamisse sundimiseks

Copy
Pakistani vähemuste esindajad avaldamas novembris Lahores meelt 13-aastase kristlasest tüdruku Arzoo Raja röövimise ning seejärel islamisse ja abiellu sundimise üle.
Pakistani vähemuste esindajad avaldamas novembris Lahores meelt 13-aastase kristlasest tüdruku Arzoo Raja röövimise ning seejärel islamisse ja abiellu sundimise üle. Foto: Rana Sajid Hussain / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Igal aastal sunnitakse tuhatkond Pakistani usuvähemuste tüdrukut astuma islamisse, et sillutada sellega teed nende mehele panemiseks enne seadusega lubatud abieluikka jõudmist. Peamiselt hindusid, aga ka kristlasi ja sikhe aitavad röövida sageli nende enda lähikondsed.

Neha armastas kirikumuusikat, kuid alates eelmisest aastast pole tal enam võimalik seda nautida – toona 14-aastane tüdruk sunniti vahetama kristlust islami vastu ning tal kästi abielluda 45-aastase mehega, kelle lapsed on tüdrukust endast kaks korda vanemad, kirjeldas uudisteagentuur AP.

Neha abikaasa on praegu trellide taga ning talle on esitatud alaealisega abiellumise tõttu süüdistus vägistamises, kuid tüdruk peab ennast peitma, kuna kardab oma elu pärast, sest Neha vennalt konfiskeeriti kohtusaalis püstol.

«Ta võttis püstoli kaasa minu tulistamiseks,» rääkis Neha, kelle perekonnanime AP tüdruku kaitsmiseks ei avalda.

Igal aastal tabab Nehale sarnane saatus ligi tuhandet Pakistani tüdrukut.

Inimõiguslaste sõnul on viimasel ajal usuvähemustesse kuuluvate laste usuvahetusele ja abiellu sundimine kasvanud, sest koroonaviiruse piirangute tõttu koolis mitte käivad tüdrukud on ühiskonnas rohkem nähtavad, pruudikaubitsejad tegutsevad internetis aktiivsemalt ning perekonnad on suuremates võlgades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles