Lukašenko kutsus uusaastakõnes rahvast ühtsusele (2)

Copy
Aleksandr Lukašenko.
Aleksandr Lukašenko. Foto: POOL/via REUTERS

Valgevene president Aleksandr Lukašenko kutsus uusaastakõnes rahvast ühtsusele 2021. aastal.

«Me kõik, kes näeme maailma erineval viisil, peaksime mõistma, et meil on üks suur väärtus ehk tükike maad Euroopa keskel. Teist pole antud. Ja selle jaoks, et see lastele säiliks, pöörame oma minevikus lehte ja kirjutame Valgevene ajaloos koos iseseisva uue peatüki. Teeme järgmise aasta rahvusliku ühtsuse aastaks,» ütles riigipea.

Samuti kutsus president valgevenelasi üles «elama oma mõistusega, looma oma kätega väärtusi ning hoidma ja armastama nii nagu seda suudavad ainult valgevenelased, kes on  intelligentne, salliv ja tulevikku suunatud rahvas».

Pärast 9. augusti valimisi ütles Lukašenko, et on valmis osa oma volitusi laiali jagama, kuid mitte opositsiooni tänavameeleavalduste survel. Seejärel lubas ta teha seda põhiseadust muutes ja muudatusi peaks arutama ülevalgeveneline rahvakogu. 13. novembril kinnitas Lukašenko, et on valmis andma osa võimu üle teistele võimuharudele kehtiva põhiseaduse alusel, kuid ei  luba mingit võimutransiiti ega anna seda kindlasti üle mingitele «pärijatele».

Valgevene kuues üleriigiline rahvakogu tuleb kokku 11.-12. veebruaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles