Kanada Alberta provintsi peaminister jätab pandeemia ajal reisinud ametnikud karistamata

Copy
Kanada Alberta provintsi peaminister Jason Kenney.
Kanada Alberta provintsi peaminister Jason Kenney. Foto: The Canadian Press/PA Images / Scanpix

Kanada Alberta provintsi peaminister ütles reedel, et ei karista oma valitsuse liikmeid ja kõrgeid ametnikke väljaspool riiki puhkamise eest, kuigi valitsuse juhtnöörid kutsuvad inimesi hoiduma mittehädavajalikust reisimisest.

Peaminister Jason Kenney ütles, et sai sel nädalal teada mitme seadusandja ja kõrge valitsusametniku reisimisest.

Kenney sõnul tegi ta vea, kuna ei andnud oma alluvatele varem selgesõnalist korraldust jääda Covid-19 pandeemia ajal riiki. Ta ütles, et ei karista neid.

Poliitikute pandeemia-aegsed puhkusereisid muutusid sel nädalal keskseks teemaks, kui sai teatavaks, et Ontario provintsi rahandusminister veetis nädalaid Kariibi meres asuval luksuslikul St Bartsi puhkusesaarel ning püüdis seda varjata, postitades sotsiaalmeediasse fotosid, kus ta sviitrit kandes istub kamina ees. Minister Rod Phillips astus neljapäeval Ontario peaministri Doug Foridi nõudmisel ametist tagasi.

Alberta peaminister Kenney aga keeldus oma alluvaid karistamast, öeldes, et andis kõigile ministritele ja valitsusametnikele korralduse mitte puhata väljaspool Kanadat.

Opositsiooniparteid kutsusid omavalitsuste ministrit Tracy Allardi tagasi astuma seoses neljapäeval avaldatud teadetega, et ta puhkas Hawaiil. Kenney ütles, et Allard, kes vastutab ka eriolukordadeks valmisoleku eest, sõitis 19. detsembril USA-sse ning jätkas ka töö tegemist. Peaministri sõnul sai ta tema reisist Hawaiile teada teisipäeval ning andis korralduse koheselt tagasi pöörduda. Allard vabandas reisi pärast.

Alberta peaminister ütles, et tema kabinetiülem Jamie Huckabay reisis koos perekonnaga jõulude eel Ühendkuningriiki. Pärast seda, kui ta sai teada koroonaviiruse uuest tüvest ÜK-s, muutis Huckabay oma reisiplaane ja naasis 26. detsembril Albertasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles