Norras on nüüd leitud kolm maalihke ohvrit

Copy
Maalihe Norras Gjerdrumis.
Maalihe Norras Gjerdrumis. Foto: AFP/SCANPIX

Norras leidis koerapatrull laupäeval surnuna kaks maalihke alla jäänud inimest, politsei ei ole täpsustanud leitud ohvrite vanust ega sugu. Kokku on nüüd leitud kolm hukkunut ja seitse on veel kadunud. 

Maalihke võimalike ohvrite otsingud jätkusid laupäeval kohe, kui valgeks läks. Töö kulgeb aeglaselt, sest kogu aeg on olemas uute maalihete oht. Varem päeval õnnestus päästjatel pääseda sisse paari autosse, kuid neis ei olnud kedagi. 

«Jätkame otsinguid nii kaua kui võimalik,» ütles politseioepratsiooni juhtiv Roy Alkvist varem. 

Ametiisikute sõnul on kolmapäeval aset leidnud maalihke alt veel võimalik kedagi  elusana leida, kuid võimalused kogu aeg kahanevad.

«Loodusjõud ja aeg ei ole meie poolel. Oleme siiski piiritlenud ala, kus võib leiduda õhutaskuid ja keskendume oma töös nüüd sinna,» ütles politsei pressiesindaja Ida Melbo.

Otsingud lõpetati reedel kella 17 paiku kohaliku aja järgi, sest nende jätkamist pimedas peeti liiga ohtlikuks. Samas jätkati öösel otsimist soojuskaamerate ja lennukitega, kuid paraku midagi ei leitud.

Ööl vastu laupäeva leidis aset veel üks, väiksem maalihe. 

Oslo lähedal Gjerdrumi vallas kolmapäeva hommikul aset leidnud maalihe Norras enam kui saja aasta suurim. Selle ala on 300 meetrit lai ja 700 meetrit pikk. 

Piirkonnast on evakueeritud sadu inimesi, kuid evakueerimist vajavaid arvati algselt olevat üle tuhande. Vähemalt 10 inimest on lihkes viga saanuid, neist üks raskelt. Hävinud on 30 maja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles