Süüria bussirünnakus sai surma 15 inimest

Copy
Eelmise bussirünnaku järel.
Eelmise bussirünnaku järel. Foto: -/AFP

Relvastatud isikud ründasid pühapäeva õhtul Süürias Hama provintsi Wadi al-Azibi piirkonnas bussi, surma sai vähemalt 15 inimest, peamiselt valitsusväelased, teatas Londonis baseeruv vabaühendus esmaspäeval.

Rünnakus hukkus kaheksa sõdurit, neli valitsusmeelset võitlejat ja kolm tsiviilisikut, haavata sai  15 inimest. Vastutust rünnaku eest ei ole keegi võtnud, kuid Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus nimetas süüdlasena äärmusrühmitust Islamiriik. 

Tegemist on juba teise samalaadse rünnakuga, kus islamistid võtavad sihikule bussiga koju sõitvad sõjaväelased.

Neljapäeval võttis Islamiriik vastutuse eelmise rünnaku eest, milles sai surma 37 sõjaväelast. 

Kuigi islamistid enam Süürias ühtegi territooriumi enda kontrolli all ei hoia, tegutsevad nad endiselt aktiivselt Ida- ja Lõuna-Süüria maapiirkondades. 

IS hõivas suure osa Süüriast ja Iraagist 2014. aastal ning kuulutas seal välja kalifaadi. 

Rühmitus purustati Süürias mullu märtsis, kuid selle uinuvad rakukesed on jätkanud rünnakuid ulatuslikul kõrbealal, mis ulatub Homsist Deir Ezzori ja Iraagi piirini.

Süürias 2011. aastal alanud kodusõjas on hukkunud üle 387 000 inimese. Ohvrite seas on enam kui 130 500 valitsusmeelset võitlejat, teiste seas välismaalasi. 

Alates 2019. aasta märtsist on keskuse andmeil hukkunud enam kui 1300 Süüria sõdurit ja Iraani-meelset võitlejat ning üle 600 ISi võitleja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles