Zjuganov: Javlinski tõrjuti valimistelt teise vooru kartuse tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Javlinski
Grigori Javlinski Foto: SCANPIX

Venemaa esikommunist Gennadi Zjuganov leiab, et võimude keeldumine registreerida presidendikandidaadiks liberaalse erakonna Jabloko üht asutajat Grigori Javlinskit annab tunnistust kartusest, et Vladimir Putinil ei õnnestu valimisi esimeses voorus võita.

«Keeldumine härra Javlinski registreerimisest annab kahtlemata tunnistust sellest, et valjuhäälsed deklaratsioonid ustavusest demokraatiale, inimõigustele, seaduse ülimusele ja muudele üldinimlikele väärtustele pole midagi enamat kui suitsukate, mille taga varjub võimugrupeeringu ohjeldamatu tung oma võim säilitada,» ütles Zjuganov täna õhtul Interfaxile.

Ta lisas, et riigi juhtkond pelgab, et «Javlinski tõmbab endale osa valijaist, kes võiksid härra Putini poolt hääletada, ning jätta ta sellega ilma palavalt ihaldatud võidust esimeses valimisvoorus».

Samuti avaldas Venemaa esikommunist arvamust, et «Lääne liberalism on kõigis selle mitmekesistes avaldumisvormides avalikult läbi kukkunud, ning et rahva sümpaatia läheb vääramatult üle rahvapatriootiliste jõudude poolele, mille eesotsas on Venemaa kompartei».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles