Buckinghami töötaja müüs paleest varastatud esemeid eBays

Copy
Adamo Canto
Adamo Canto Foto: PA/Scanpix

Briti kohus mõistis kaheksaks kuuks vangi Buckinghami palee köögiabilise, kes tunnistas üles medaljonide, ametlike fotode ja teiste esemete varguse, millest osa ta eBays maha müüs, teatas täna Londoni politsei.

37-aastane Adamo Canto tunnistas end esmaspäevasel kohtuistungil süüdi kolmes varguses, mis pandi toime ajavahemikus 2019. aasta novembrist 2020. aasta detsembrini.

Politsei andmeil avastasid nad tema Buckinghami palees asuva töökoha läbiotsimisel «märkimisväärse hulga» varastatud esemeid. Buckinghami palee on kuninganna Elizabethi Londoni residents, kus Canto alates 2015. aastast toitlustusassistendina töötas.

Kokku oli varastatud esemete väärtus 110 000 eurot ning neist mõned olid müügis eBay internetikeskkonnas vaid murdosa oma tegeliku väärtuse eest, ütles prokurör Simon Maughan.

Esemete hulgas oli kaks uhket medaljoni ning fotoalbum fotodega kuninganna ametlikust banketist USA presidendi Donald Trumpi auks tema 2019. aasta juunis toimunud visiidil Suurbritanniasse.

Canto, kes väidetavalt vajas raha võlgade tasumiseks, varastas teadaolevalt veel ka haruldase taskukella ning spetsiaalselt prints Andrew'le toodetud Samsungi telefoni.e

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles