Süüria nõustus Araabia Liiga vaatlusmissiooni pikendamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria presidendi Bashar al-Assadplakat Damaskuses.
Süüria presidendi Bashar al-Assadplakat Damaskuses. Foto: SCANPIX

Süüria võimud nõustusid teisipäeva õhtul Araabia Liiga vaatlusmissiooni pikendamisega ühe kuu võrra, edastas riiklik uudisteagentuur SANA viitega siseministeeriumile.

«Välisminister Walid Muallem saatis õhtul kirja Araabia Liiga peasekretärile, et informeerida teda Süüria valitsuse nõusolekust vaatlusmissiooni pikendamisest ühe kuu võrra ehk 24. jaanuarist 23. veebruarini,» kirjutati uudises.

ALi asepeasekretär Ahmad bin Helli hoiatas päeval, et Araabia Liiga peatab kolmapäeval oma vaatlusmissiooni Süürias, kui Damaskus keeldub bloki taotlusest seda ühe kuu võrra pikendada.

Ametlikult 19. jaanuaril lõppenud missiooni on pikendatud «suusõnalisel kokkuleppel» Damaskusega 24. jaanuarini, ütles Ahmad bin Helli.

«Kui Süüria valitsus ei anna nõusolekut missiooni edasiseks pikendamiseks, peatavad vaatlejad oma töö, jäävad oma elukohtadesse ega liigu sealt, enne kui Süürialt on vastus saadud,» lisas Helli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles