Pennsylvania senati vabariiklased keeldusid demokraadist senaatorit ametisse nimetamast (1)

Copy
Eile toimus ka osariigi pealinnas Harrisburgis senati ees president Donald Trumpi toetajate demonstratsioon.
Eile toimus ka osariigi pealinnas Harrisburgis senati ees president Donald Trumpi toetajate demonstratsioon. Foto: Paul Weaver/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA Pennsylvania osariigi senati ametisse astumine muutus eile kaootiliseks, kui Vabariikliku partei enamus keeldus ametisse hääletamast demokraatlikku senaatorit, kelle võidu valimistel on kinnitanud osariigi valimiskomisjoni ametnikud. 

Vabariiklased lasid käiku harva kasutatud relva ja tagandasid demokraatliku asekuberneri John Fettermani istungi juhatamisest, kui Fetterman ei nõustunud võtma vastu ettepanekut, mis oleks takistanud senaator Jim Brewsteri ametisse nimetamist. Brewsteril ei lubatud anda ametivannet ning tema saadikukoht on hetkel lahtine. Teised senaatorid vannutati ametisse korrapäraselt.

Brewster võitis eelmisel aasta valimistel  napilt vabariiklikku võistlejat Nicole Ziccarellit 67 häälega. Ziccarelli on palunud föderaalkohtunikul tühistada hääletustulemused. Vaidluse keskmes on mitusada kirja teel saabunud häält, kus välimisel ümbrikul puudus käsitsi kirjutatud kuupäev. Dateerimist nõuab osariigi seadus, ent Pennslyvania ülemkohus lubas hääli arvesse võtta. Sisuliselt palub Ziccarelli föderaalkohtunikul otsustada Pennsylvania ülemkohtu vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles