Biden: ameeriklased ootavad tegusid ja ühtsust (4)

Copy
USA valitud president Joe Biden.
USA valitud president Joe Biden. Foto: EPA / Scanpix

USA valitud president Joe Biden tervitas kolmapäeval Demokraatliku Partei tõenäolist enamuse saavutamist senatis kui märki sellest, et ameeriklased soovivad näha tegusid.

«On aeg pöörata lehekülge. Ameerika rahvas nõuab tegusid ja nad tahavad ühtsust. Ma olen optimistlikum kui kunagi varem, et me suudame pakkuda mõlemat,» ütles Biden avalduses, millega õnnitles demokraatidest kandidaate Raphael Warnockit and Jon Ossoffi nende tõenäolise võidu puhul Georgias. 

Biden ütles ka, et ootab edasist koostööd tulevase enamuse juhi Chuck Schumeriga, New Yorgi demokraadiga, kes võtab enda kätte kontrolli senati üle.

Valitud president pöördus kohe kongressi poole, et suurendada ameeriklastele mõeldud koroonaviiruse otsetoetust, mis jäi eelmisel kuul 600 dollari peale. 

Demokraadid, nagu ka lahkuv president Donald Trump, toetasid 2000 dollari suurust otsetoetust, kuid senati vabariiklasest juht Mitch McConnell peatas selle.

Biden ärgitas senatit ka kiirelt komiteede juhtide võtmepositsioone kinnitama, et uus administratsioon saaks pärast tema ametissevannutamist 20. jaanuaril nii kiirelt kui võimalik tööle asuda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles